Мінінфраструктури вирішуватиме проблему з польськими перевізниками вже з новим урядом

Мінінфраструктури вирішуватиме проблему з польськими перевізниками вже з новим урядом

Міністерство інфраструктури України буде вирішувати проблему з польськими перевізниками, які заблокували рух вантажівок на кордоні, вже з новим урядом.

Про це заявив заступник глави Міністерство інфраструктури України Сергій Деркач в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Деркач розповів, що наразі представники української влади намагаються вести діалог із воєводами, а також допомагають з гуманітарними вантажами та харчуванням українським водіям та вирішують питання з пальним.

"Вчора відправили офіційні запити до воєвод з Любліна і Підкарпатського воєводства, щоб вони забезпечили необхідні умови нашим водіям. Хоча б так. А говорити про розблокування, напевно, вже будемо з новим урядом", - розповів Деркач.

Нагадаємо, у зв'язку з двотижневим блокування руху вантажівок через українсько-польський кордон експорт продовольства з нашої країни опинився під загрозою. Листопадові показники показали зниження обсягів на більш як 5%. Водночас Україні вдалось напрацювати компроміси з Польщею задля зняття блокади на кордоні між двома країнами. На заваді їх реалізації стали польські перевізники.

За словами Деркача раніше, задля вирішення питання українська сторона вже зустрічалась з головами Люблінського та Прикарпатського воєводств, міністром інфраструктури Польщі та керівництвом директорату Єврокомісії з мобільності. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, польські перевізники близько 10:30 ранку 23 листопада розпочали блокування руху вантажівок на дорозі перед ще одним пунктом пропуску "Медика - Шегині". За інформацією, яку отримали від польських прикордонників, наразі на в'їзд до України приблизно очікують 1400 вантажівок. Блокування руху може тривати до 26 листопада. 

Головне