Мера Сум Лисенка відсторонили від посади ще на два місяці, - САП

Мера Сум Лисенка відсторонили від посади ще на два місяці, - САП

Міського голову Сум Олександра Лисенка відсторонили від посади ще на два місяці, до 8 лютого 2024 року, внаслідок оголошення підозри в корупції.

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в Telegram-каналі. Як зазначається, рішення було ухвалено у п'ятницю, 8 грудня, слідчим суддею Вищого антикорупційного суду, який задовольнив клопотання прокурора САП.

Мера Сум та директора Департаменту інфраструктури Сумської міської ради раніше було викрито на проханні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі. Йдеться про 2 130 000 грн. Таким чином наразі було продовжено строк відсторонення міського голови на два місяці.

Нагадаємо, мера Сум Олександра Лисенка та директора Департаменту інфраструктури міської ради Олександра Журбу 3 жовтня затримали на хабарі. Посадовці вимагали хабар у місцевих підприємців за безперешкодне ведення бізнесу у місті. Зокрема, мер Сум та один з керівників міської ради "обклали даниною" місцеву компанію, яка займалася вивезенням сміття. Фігурантів справи затримали "на гарячому", коли вони отримували частину хабаря, а саме 1,4 млн грн.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, мер Сум Олександр Лисенко, який був затриманий під час отримання хабаря, вийшов під заставу. Заставу за нього внесли у четвер, 5 жовтня. Йдеться про суму в 3 млн гривень. Суд відправив його за ґрати у середу, 4 жовтня. Сторона обвинувачення просила для нього заставу у 10 млн гривень. 

Головне