Маляр: ЗСУ подекуди прорвали першу лінію оборони ворога на півдні

Маляр: ЗСУ подекуди прорвали першу лінію оборони ворога на півдні

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що ЗСУ подекуди вже прорвали першу лінію оборони ворога на півдні й перейшли на проміжну.

Про це посадовиця повідомила у своєму Telegram-каналі. За її словами, для ворога епіцентром бойових дій залишається східний фронт. Саме там стратегічні напрямки наступу росіян.

"Ворог вважає, що завдавши удар по Сходу вони зможуть загалом переломити ситуацію на фронті. Тому найбільші зусилля зараз доклалають саме на Сході", - розповіла Маляр.

При цьому українські війська відбивають ворожі атаки на Куп‘янському, Лиманському та Сватівському напрямках. Кількість ворожих обстрілів збільшилась. Тривають важкі бої.

Метою ворога залишається відтягування на ці напрямки сил ЗСУ з напрямку наступу та прорвати нашу оборону.

Водночас на Куп‘янському напрямку загарбники поставили собі за мету повернення втрачених восени 2022 року територій.

Крім того, на Бахмутському напрямку теж складна ситуація.

"На південному фланзі наші війська поступово крізь щільний артилерійський вогонь та мінування, але продовжують рух вперед. На північному фланзі ворог атакує - ми відбиваємо атаки. Тут так само ворог хоче повернути втрачені позиції", - йдеться в повідомленні.

Також на Сході ворог атакує Авдіівський і Мар’їнський напрямки. Українські оборонці не дають ворогу просуватись.

На Півдні Сили оборони України продовжують ведення  наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Ворог чинить шалений спротив.

"Окрім суцільного мінування, на ключових панівних висотах ворог обладнав захищені бетоновані інженерні укріплення. Здійснювати стримуючі здійснюють десантників. В таких важких умовах наші війська поступово, але дуже наполегливо рухаються вперед", - зазначила Ганна Маляр.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, росія почала нову інформаційну операцію. Ворог намагається показати контрнаступ у Херсонській області майже миттєво проваленим, розповів ISW.

Головне