Литва закриє два пункти пропуску на кордоні з Білоруссю, - МЗС

Литва закриє два пункти пропуску на кордоні з Білоруссю, - МЗС

Литва планує закрити два пункти пропуску, які наразі працюють на кордоні з Білоруссю. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Арнольд Абрамавічюс, передає видання BNS.

Як зазначається, у відповідь на передислокацію найманців ПВК "Вагнера до Білорусі" Литва хоче закрити два з шести прикордонних пунктів пропуску.

"Найближчим часом буде ухвалено рішення про закриття двох пунктів пропуску на кордоні. Якщо сьогодні в Польщі практично один блокпост, то у нас їх шість. Одним із превентивних заходів буде скорочення шести контрольно-пропускних пунктів до чотирьох", - заявив Абрамавічюс.

При цьому наразі розглядають питання про закриття пунктів пропуску Шумскас та Тверячюс.

Водночас заступник командувача Державної прикордонної служби Саулюс Некрашявічюс зазначив, що закриття деяких чинних прикордонних пунктів на кордоні з Білоруссю знизить ризик зіткнення із загрозами.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Литва готова до можливих провокацій найманців ПВК “Вагнера” на кордоні з Білоруссю, заявив президент Литви Гітанас Науседа. За його словами, присутність “вагнерівців” у Білорусі становить серйозну загрозу. При цьому провокації з їхнього боку можуть відбутися щодо Литви, Латвії та Польщі.

Головне