Лукашенко заявив, що Пригожин ніколи не просив у нього гарантій безпеки

Лукашенко заявив, що Пригожин ніколи не просив у нього гарантій безпеки

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ватажок "вагнерівців" Євген Пригожин ніколи не просив у нього гарантій безпеки.

Про це повідомило білоруське державне видання Белта.

"Якщо прямо відповідати на це запитання: я і не повинен забезпечувати безпеку Пригожина. Це, по-перше. По-друге, ніколи в такому ключі розмова і не йшла", - пояснив білоруський диктатор.

За словами Лукашенка, він двічі говорив із очільником ПВК "Вагнера" про безпеку.

"Ми двічі підходили до цього. Перший раз, коли я йому дзвонив і йшли переговори, коли вони маршем ішли на Москву. Я йому кажу: "Жень, ти розумієш, ти згубиш людей і сам загинеш?" У запалі ця людина (тільки з фронту): "Чорт із ним, загину!" Я йому кажу: "Жень, я зараз тобі вишлю мотузку і шматок мила". − "Ні, ні, ні, ні. Я так не хочу. Я героєм загину". Ось перша розмова йшла. Другий раз, коли він приїжджав до мене з Дімою Уткіним. Я категорично їх обох попередив: "Хлопці, дивіться", - наголосив Лукашенко.

Він також підкреслив, що Путін не може стояти за вбивством Пригожина, адже падіння літака це "дуже груба робота".

"Я не можу сказати, хто це зробив. Я не стану адвокатом навіть у свого старшого брата. Але я знаю Путіна. Це розважлива, дуже спокійна і навіть повільна людина, ухвалюючи рішення з інших, менш складних питань. Тому я не можу уявити, що це зробив Путін, що винен Путін. Занадто груба, непрофесійна робота, якщо вже на те пішло", − заявив білоруський самопроголошений президент.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук розповів, хто може стояти за вбивством ватажка “вагнерівців” Євгена Пригожина.

Головне