Литва готує національний план масової евакуації населення, який буде готовий до початку жовтня

Литва готує національний план масової евакуації населення, який буде готовий до початку жовтня

Міністерка внутрішніх справ Литви Аґне Білотайте заявила, що країна розробляє національний план масової евакуації населення, який буде готовий до початку жовтня.

За її словами, сьогодні цивільний захист є актуальним, оскільки триває війна проти України, а країни регіону зазнають гібридних та дезінформаційних атак, а також диверсій. Тому цивільний захист став пріоритетом у порядку денному Литви.

Білотайте зазначила, що кожне самоврядування вже має свій план евакуації населення, але очевидно, що необхідно мати план національного масштабу та бути готовими до його реалізації.

Міністерка наголосила на необхідності співпраці з іншими балтійськими державами у цьому питанні, оскільки зміна цивільного захисту на національному рівні є недостатньою.

"Сьогодні цивільний захист актуальний як ніколи. Війна проти України триває, країни нашого регіону піддаються гібридним і дезінформаційним атакам, а диверсії — це наша нова реальність. Важливо відзначити, що ми перебуваємо на передовій, тому сьогодні цивільний захист став пріоритетом у нашому порядку денному", - повідомила міністерка внутрішніх справ країни Аґне Білотайте.

Вона закликала провести оцінку ризиків на рівні ЄС, щоб краще зрозуміти загрози та забезпечити відповідні заходи цивільного захисту.

Нагадаємо, ексклюзивне інтерв'ю з Оленою Зеленською відбудеться 10 вересня о 21:00 в телемарафоні "Єдині новини". 

Як писали "Ми-Україна" раніше, Херсонська обласна військова адміністрація повідомила про черговий акт агресії з боку російських окупаційних сил. Цього разу під ворожий обстріл потрапило село Станіслав Херсонської області. Про це повідомляють у Херсонській обласній військовій адміністрації.

 

Головне