Літо 2023 року виявилося найспекотнішим за всю історію спостережень

Літо 2023 року виявилося найспекотнішим за всю історію спостережень

Минуле літо виявилося найспекотнішим на Землі за всю історію спостережень, що розпочалися у 1880 році.

Про це повідомляє NASA.

Вчені заявили, що три літні місяці разом були на 0,23°C теплішими за будь-яке літо з початку записів NASA. Також це літо було на 1,2°C спекотнішими за середню температуру літа між 1951 і 1980 роками.
 
"Надзвичайно високі температури поверхні моря, частково викликані поверненням Ель-Ніньйо, значною мірою спричинили рекордне тепло літа", ‒ заявив кліматолог Джош Вілліс.

Через новий рекорд спеки, яка охопила більшу частину планети, посилились лісові пожежі в Канаді та на Гаваях, хвилі спеки накрили Південну Америку, Японію, Європу та США, через це були сильні дощі в Італії, Греції та Центральній Європі.

"Рекордні температури влітку 2023 року – це не просто набір цифр – вони призводять до жахливих наслідків у світі. Від спекотних температур в Аризоні до лісових пожеж по всій Канаді й екстремальних повеней у Європі та Азії, екстремальна погода загрожує життю та засобам існування в усьому світі", - йдеться у повідомленні.

Важливо зауважити, що рекордні температури були зафіксовані як над сушею, так і в океанах. У липні були побиті національні температурні рекорди у США, Мексиці, Іспанії та Китаї, а кількість жертв від спеки в Мексиці перевищила 200 осіб.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Україна завоювала рекордну кількість медалей на “Іграх Нескорених”.

Головне