Лісові пожежі в Чилі: загиблих вже понад 120, впізнано лише 32 жертви (фото з супутника)

Лісові пожежі в Чилі: загиблих вже понад 120, впізнано лише 32 жертви (фото з супутника)

Число загиблих в результаті масштабних лісових пожеж, що вирують у Чилі, досягло 123 осіб. Вказана кількість є попередньою, в країни триває пошукова операція, пише The Guardian. 

Державне судово-медичне агентство Чилі заявило, що на сьогодні впізнано лише 32 жертви. 

Очікується, що загиблих від найбільшого за останні роки стихійного лиха в країні буде більше, оскільки місцеві, рятувальники та військові взялися за розчищення завалів в містах Вальпараїсо та Вінья-дель-Мар, коли це стало можливо. 

Місцеві, які повернулись до своїх домівок після пожежі, кажуть, що міста зараз схожі на "зону бойових дій, ніби вибухнула бомба". 

У Чилі від понеділка триває дводенний траур. За даними влади, сотні людей досі вважають зниклими безвісти. Від стихії постраждали 14 000 будинків.

Більшість смертей зафіксовано у Вінья-дель-Мар, популярному туристичному місці країні. У мерії міста Макарена заявили, що "зниклими вважаються 190 людей". 

Американська компанія Maxar Technologies оприлюднила супутникові знімки цілих зруйнованих кварталів на схід від курортного міста Вінья-дель-Мар. 

Нагадаємо, 2 лютого президент Чилі Габріель Боріч оголосив надзвичайний стан через масштабні лісові пожежі, щоб мати всі необхідні ресурси для подолання НС.

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Каталонії Пере Арагонес 1 лютого оголосив про запровадження надзвичайної ситуації на території адміністративного регіону на тлі небувалої посухи.

Головне