Лінія оборони поблизу Авдіївки стабільна, її простіше утримувати, - Бородін

Лінія оборони поблизу Авдіївки стабільна, її простіше утримувати, - Бородін

Українська лінія оборони, облаштована після відходу з Авдіївки, є стабільною. На відміну від ситуації в самому місті зараз у Сил оборони України, які там перебувають немає проблем з логістичною, зокрема доставленням БК.

Як розповів в ефірі марафону "Єдині новини" пресофіцер Третьої окремої штурмової бригади (3 ОШБр) Олександр Бородін, наразі українські здійснюють на позиціях класичну роботу в обороні.

"Вони продовжують і піхотні штурми, і під прикриттям техніки. Це виглядає наче вони намагаються вирахувати слабкі місця в новій лінії оборони. У нас лінія оборони досить стабільна, вони класична і через це її простіше утримувати. Немає перепон, для прикладу, для роботи логістики. В Авдіївці будь-яка логістика, зокрема медична і піхотна підтримка, була вкрай ускладнена", - пояснив Бородін.

Він додав, що головний натиск в місті чинила російська регулярна армія - лінійні бригади, та бійці "спецназу" ГРУ.

Нагадаємо, заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін розповів, що наразі ключовий напрямок зусиль росіян - Ласточкине, вони туди перекидають як особовий склад, так і техніку. Лише за ранок 21 лютого там було підбито п'ять одиниць БМП противника і знищено декілька рот піхоти. Успіхів на вказаному відтинку фронту армія рф не має.

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулої бойової добу у смузі відповідальності ОСУВ "Таврія" втрати російської армії у живій силі склали 521 особу, у техніці - 60 одиниць, не враховуючи 233 безпілотників (ліквідованих або нейтралізованих).

Головне