Китай вводить обмеження на експорт безпілотників

Китай вводить обмеження на експорт безпілотників

Китай запровадить обмеження на експорт безпілотників і встановить контроль за обладнанням, аби його не можна було використовувати в бойових діях.

Про це заявила пресслужба Міністерства торгівлі Китаю. Як зазначається, обмеження на обладнання, включно з деякими двигунами для дронів, лазерами, засобами зв'язку та системами захисту від дронів, набудуть чинності 1 вересня.

"Заходи контролю також торкнуться деяких споживчих дронів, і жодні цивільні безпілотники не можуть бути експортовані для військових цілей" - йдеться в повідомленні представника китайського Мінторгівлі.

Цей крок Китаю свідчить про демонстрацію позиції відповідальної великої країни. Крім того, таке рішення демонструє реалізацію ініціатив у сфері глобальної безпеки та підтримання миру в усьому світі.

За словами представника, влада повідомила відповідні країни та регіони про свій крок.

Водночас посилений експортний контроль встановлять для захисту національної безпеки та інтересів Китаю. Не уточнюється, які саме ризики чи загрози становить експорт.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки збираються заборонити громадянам та місцевим компаніям інвестиції у технологічні сектори Китаю. У найближчі тижні президент США Джо Байден підпише відповідний закон. Документ обмежить критичні американські технологічні інвестиції у Китаї. Попередньо відомо, що обмеження стосуватимуться сфери напівпровідників, штучного інтелекту та квантових комп’ютерів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Китай активно стає учасником перемовин щодо “зернової угоди”. Країна наполягає на поновленні ініціативи. КНР на цей сезон ставила дуже великі ставки на українську продукцію. Саме тому відновлення експорту з Україні – в їхніх інтересах.

Головне