Кулеба: Понад 1,5 млн українських дітей з 2014 року знаходяться в окупації або вивезені в росію

Кулеба: <strong>Понад 1,5 млн </strong>українських <strong>дітей з 2014 року знаходяться в окупації або вивезені в росію</strong>

З 2014 року понад 1,5 мільйона українських дітей знаходяться в окупації або були вивезені примусово в росію. Про це в інтервʼю "Ми-Україна" розповів уповноважений Президента України з прав дитини у 2014-2021 роках Микола Кулеба.

"Це 20% українських дітей – кожна п'ята дитина, яка сьогодні знаходиться у владі російської імперії. Яка кожного дня зазнає русифікації, яка кожного дня страждає від того, що росіяни намагаються "промити їй мізки", яку хейтять в школі за те, що вона українська дитина", - заявив Кулеба.

Також він висловив думку, що росіяни намагаються знищити українську ідентичність.

"Сьогодні вже є діти, які воюють з Україною. Це діти, які були підлітками у 2014 році, це 11, 12, 13 чи 15 там років. Це їм вже зараз 18-25... Вони вже забули, що вони українські діти, і це є геноцидом. Це геноцид українського народу", - наголосив Кулеба.

Крім того він додав, що геноцид українського народу - це стратегія російської федерації, і російський режим чинить так кожного дня.

Як повідомляли "Ми-Україна", заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що росіяни забирають дітей на окупованих територіях до кадетських корпусів. Вони змушують батьків віддавати своїх дітей.

Раніше виконавчий директор “Stopfake” Руслан Дейниченко заявив, що риторика та пропаганда росіян від початку війни дуже змінилася. І тепер вони вже вбивають не “фашистів”, а українців.

Головне