Кулеба розповів про спроби росіян розʼєднати Україну зсередини та з партнерами: Ми вже бачимо зусилля

Кулеба розповів про спроби росіян розʼєднати Україну зсередини та з партнерами: Ми вже бачимо зусилля

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про спроби росіян розʼєднати Україну зсередини та з міжнародними партнерами.

Як зазначив очільник українського зовнішньополітичного відомства у ході форуму "Україна. Рік 2024", для того, що розʼєднати Україну зсередини та з партнерами, росіяни використовують наратив про "втому від України".

"Головна мета російських наративів зараз це роз'єднати Україну зсередини, посіяти внутрішні конфлікти і роз'єднати Україну з союзниками. Звідси береться такий наратив як "втома від України". Це чисто мета одна - роз'єднати Україну і союзників. Наратив слабенько злітає, тому що з одного боку і на жаль медіа та різні експерти підіграють цій історії, бо це такі клікбейтні заголовки, люди відразу хочуть подивитися, послухати. Але з одного боку говорять про втому від України, а з іншого боку оголошуються нові пакети оборонної підтримки, підписуються угоди про безпекове співробітництво, готується низка дуже великих рішень, які підсилять підтримку України", - заявив Дмитро Кулеба.

Він наголосив, що наратив про втому від України він особисто вперше почув ще у 1999 році.

"Під нього (цей наратив, - ред.) різні теми підганяють, але він ніяк не спрацює, ніяк світ не втомиться від України. Тому головне, просто щоб розумні і нерозумні люди, які мають доступ до публічних каналів комунікації, не розганяли цю історію. Тому перший наратив, який просуває росія - це ця втома. Ну а другий і це спрямовано на зовнішнє розз'єднання. Ключовою історією, яку будуть розганяти росіяни, і для внутрішнього роз’єднання, це тема виборів в Україні. Ми вже бачимо їхні зусилля", - пояснив очільник МЗС України. 

Як повідомляли "Ми-Україна", керівник Офісу президента Андрій Єрмак розповів, коли Україна може підписати угоду у сфері безпеки зі Сполученими Штатами Америки.

Головне