Саміт у Саудівській Аравії: Південна Корея може приєднатися до переговорів щодо України

Саміт у Саудівській Аравії: Південна Корея може приєднатися до переговорів щодо України

Південна Корея розглядає можливість участі в багатонаціональних переговорах щодо України в Саудівській Аравії цими вихідними.

Про це повідомляє Yonhap.

За інформацією агентства, Сеул планує відправити високопосадовця з президентського Управління нацбезпеки.

Раніше ЗМІ писали, що на зустріч для обговорення ініційованої президентом України «формули миру» було запрошено кілька західних країн і великих країн, що розвиваються, включно з Індією і Китаєм.

Спостерігачі кажуть, що участь Південної Кореї на заході може свідчити про її зростаючу дипломатичну участь в українському питанні.

Саміт відбудеться 5-6 серпня у місті Джидда пройдуть безпекові перемовини щодо України. росії там не буде.

Нагадаємо, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак підтвердив, що саміт пройде щодо формули миру Володимира Зеленського в Саудівській Аравії.

Для реалізації Формули Миру Володимира Зеленського, використовують трифазну структуру:

  • Перша фаза – це зустрічі з послами, акредитованими в Україні, які присвячені докладному розгляду кожного з пунктів формули миру.
  • Друга фаза – Україна ініціює зустрічі радників з національної безпеки з метою пошуку оптимальних формулювань та механізмів імплементації українського мирного плану.
  • Третьою фазою узгодження формули миру стане установчий Глобальний саміт на рівні лідерів держав, який міг би відбутися до кінця року.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, росіяни зранку обстріляли собор та тролейбус з пасажирами у Херсоні.

Головне