Конгрес США вимагає реакції Байдена на можливу участь військ КНДР у війні проти України

Конгрес США вимагає реакції Байдена на можливу участь військ КНДР у війні проти України

Голова комітету з розвідки Палати представників США Майк Тернер закликав президента Джо Байдена негайно відреагувати на можливу участь північнокорейських військ у війні на боці рф.

Про це йдеться у листі конгресмена до президента США Джо Байдена.

Тернер наголосив, що участь військ КНДР у бойових діях проти України має стати "червоною лінією" для Сполучених Штатів та НАТО. Він підкреслив, що повідомлення про таку участь викликають серйозне занепокоєння, адже це може призвести до ескалації конфлікту.

"Північнокорейські війська, які атакують Україну або здійснюють дії з території росії, повинні стати чітким сигналом для США і НАТО," — заявив Тернер.

Конгресмен також закликав адміністрацію Байдена провести брифінг в комітеті з розвідки Палати представників, щоб обговорити можливе залучення військових сил КНДР у війну в Україні.

Нагадаємо, міністр Європи та закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро на спільній пресконференції з главою МЗС України Андрієм Сибігою у Києві заявив, що рішення відправити північнокорейських солдатів для участі у війні росії проти України виведе конфлікт на новий масштаб ескалації.

Як повідомляв "Ми-Україна раніше, президент Південної Кореї Юн Сук Йоль скликав термінову нараду з питань безпеки, щоб обговорити розгортання північнокорейських військ в росії для підготовки у війні проти України.

Головне