Комендант російської катівні "Ізоляція" Денис Куликовський отримав вирок - 15 років за ґратами

Комендант російської катівні

Шевченківський райсуд Києва вині вирок екскерівнику російської в'язниці "Ізоляція", яку було засновано Донецьку після його окупації. Дениса Куликовського на прізвисько "Палич" засудили по позбавлення волі на 15 років з конфіскацією майна, пише "Суспільне". 

Коменданта катівні було визнано винним за трьома статтями:

  • Терористичний акт (ч. 1 ст. 258 ККУ);
  • Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією (ч. 1 ст. 258 ККУ);
  • Порушення законів та звичаїв війни, а саме жорстоке поводження з військовополоненими (ч. 1 ст. 438 ККУ). 

За статтею про торгівлю людьми суд його визнав невинним, провину не було доведено. 

Початок вироку рахуватимуть з 2021 року, коли його взяли під варту.

Сторона обвинувачення апеляцію подавати не буде. 

Як відомо, "Палич" потрапив до рук українських правоохоронців 9 листопада 2021 року. Одним з перших про це повідомив журналіст Сергій Асєєв, який на собі відчув, що значить побувати в "Ізоляції".

У приміщенні, з якого окупанти у 2014 році влаштували катівню, до російської навали був мистецький центр "Ізоляція", а до того там розміщувався заводу ізоляційних матеріалів. Люди, яким вдалось вижити після перебування у цій в'язниці, називають її концтабором. Вони розповідають про нелюдські тортури та жорстокі побиття, до яких особисто долучався Куликовський.

Нагадаємо, міський голова Мелітополя Іван Федоров у грудні розповів, що росіяни відкрили ще одну катівню у тимчасово окупованому місті.

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулого місяця російському командиру-розвіднику Дмитру Дьоготю призначено довічне ув'язнення заочно за вбивство 70-річного мешканця Київщини.

Головне