Командувач Повітряних сил назвав головні літаки, яких потребує Україна

Командувач Повітряних сил назвав головні літаки, яких потребує Україна

Україна визначила чотири головні літаки, які хотіла б отримати. У пріоритеті, звісно ж, винищувачі F-16. Про це розповів командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук в ексклюзивному інтерв’ю телеканалу "Ми-Україна".

"Ми вибрали пріоритети. На першому пріоритеті, в нас, безумовно, літак F-16. Але це не останній пріоритет, який ми бачимо. На друге місце колектив поставив шведський літак JAS 39 Gripen. На третьому місці у нас Eurofighter Typhoon, літак Великої Британії. І на четвертому місці у нас французький літак Rafale", - зазначив Олещук.

При цьому він пояснив, чому саме винищувачі F-16 Україна поставила у пріоритеті.

"Чому був вибраний на першому пріоритеті F-16. Тому що колектив розумів, що їх саме більше в світі. І вірогідність отримання цього літака найбільша. Але ми хочемо мати на озброєнні і JAS 39 Gripen. Він за своїми технічним характеристикам не поступається F-16. Яке буде прийнято рішення? Ми очікуємо будь-яке рішення. Але ми хочемо, щоб якнайшвидше літак четвертого покоління з'явився в Україні для того, щоб ми могли відповідно ним працювати", - наголосив командувач Повітряних сил.

Як повідомляли "Ми-Україна", командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук розповів, як Україна змогла зберегти свою військову авіацію під час вторгнення рф.

Головне