Колишній депутат-зрадник отримав 15 років тюрми за спробу створили "Миколаївську народну республіку"

Колишній депутат-зрадник отримав 15 років тюрми за спробу створили

Колишній депутат Миколаївської міської ради отримав 15 років тюрми за співпрацю з державою-агресором рф. Про це інформує прес-центр СБУ.

За даними Служби безпеки, ексдепутат-зрадник хотів створити "Миколаївську народну республіку".

Ще один російський агент отримав реальний термін ув’язнення. Зловмисником є ексдепутат Миколаївської міськради, який на початку повномасштабного вторгнення росії був завербований кадровим співробітником головного управління генштабу зс рф (відомого як гру).

"За вказівкою агресора зрадник збирав розвіддані про місця базування в регіоні підрозділів ЗСУ, СБУ та Національної поліції. Згодом він отримав завдання розробити концепцію так званої "Миколаївської народної республіки", яку окупанти планували створити у разі захоплення області", - йдеться у повідомленні.

Зрадника окупанти збиралися призначити головою псевдоутворення, щоб згодом він звернувся до російського диктатора Володимира Путіна з проханням щодо "приєднання" Миколаївщини до складу рф.

Співробітники СБУ своєчасно викрили російського агента та затримали його на початку літа 2022 року. Згодом суд відправив зрадника за ґрати на 15 років. Його визнали винним за чотирма статтями Кримінального кодексу України.

photo_2023-11-06 17.06.34.jpeg (206 KB)

Як повідомляли"Ми-Україна", СБУ повідомила про викриття та затримання чергового ворожого інформатора, який пішов працювати в Запорізьку ОВА для отримання засекречених даних про Сили оборони України, дислокацію підрозділів та переміщення військової техніки. 

Головне