КНДР запустила 600 повітряних куль зі сміттям на Південну Корею (фото)

КНДР запустила 600 повітряних куль зі сміттям на Південну Корею (фото)

Північна Корея знову запустила повітряні кулі зі сміттям через кордон до Південної Кореї, це вже другий подібний інцидент за останній тиждень. 

Про це повідомляє CBS News.

Південнокорейські військові заявили, що вони виявили близько 600 повітряних куль, які перетнули демаркаційну лінію і впали в Сеулі та прилеглих провінціях. 

За їхніми даними, ці кулі містили різне сміття, зокрема недопалки, папір і пластикові пакети.

Цей крок, ймовірно, є відповіддю на кампанії з розповсюдження листівок, які південнокорейські активісти проводять на північнокорейський території. У цих листівках критикується режим Кім Чен Ина та закликається до демократії та свободи слова в Північній Кореї.

КНДР вже давно заперечує подібні кампанії з розповсюдження листівок, називаючи їх “провокаційними” та “ворожими”. У 2020 році Північна Корея підірвала лінію зв'язку між південнокорейським офісом у відповідь на такі кампанії.

Запуск повітряних куль зі сміттям є черговим кроком у зростаючій напруженості між Північною та Південною Кореями. Минулого тижня Північна Корея також провела низку ракетних випробувань.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Південна Корея заявила, що з території її північної сусідки - КНДР - були відправлені повітряні кулі, наповнені різноманітними відходами, включно з екскрементами. Південнокорейська влада попередила про це жителів прикордонних територій.

Головне