Клименко: Мастило з машинного залу Каховської ГЕС тече в Чорне море

Клименко: Мастило з машинного залу Каховської ГЕС тече в Чорне море

Мастило з машинного залу підірваної росією Каховської ГЕС рухається у напрямку Чорного моря. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

За словам очільника МВС, наразі на підтоплених територіях потроху сходить вода і через це з’являються нові виклики. Одним з них є мастило з машинного залу Каховської ГЕС, якого вилилося 150 тонн.

"Ми вчора знайшли велику масляну пляму розміром кілька десятків квадратних кілометрів. Наразі ми вже маємо погіршення показників води у Чорному морі, саме по узбережжю Одеської області", - розповів Клименко.

Також він додав, що наразі підтопленими залишаються 1 800 будинків, працює 68 мотопомп. Очікується, що найближчими днями рятувальники закінчать відкачувати воду з осель. 

Крім того міністр внутрішніх справ розповів, що випадків холери та інших небезпечних хвороб на підтоплених територіях виявлено не було. Однак очільник МВС просить місцеве населення вакцинувати тварин.

"Тільки по Херсонській області вже завезено додатково 7 000 доз вакцини від сказу і ми готові виїхати до тих людей, які не можуть самостійно звернутися до ветеринарних клінік. Це необхідно для того, щоб мінімізувати ризики будь-яких хвороб і епідемій", - наголосив Ігор Клименко.

Як повідомляли "Ми-Україна", через підрив росією дамби Каховської ГЕС може відбутися витік шкідливих речовин, заявили у Greenpeace. Йдеться про хімікати та нафтопродукти, що можуть потрапити у житлові та сільськогосподарські зони. 

Головне