ХАМАС відпустить ще 20 ізраїльських заручників 28 та 29 листопада

ХАМАС відпустить ще 20 ізраїльських заручників 28 та 29 листопада

Угруповання ХАМАС має намір відпустити ще 20 ізраїльських заручників у вівторок-середу, 28 та 29 листопада. Про це заявив представник Міністерства закордонних справ Катару Маджід аль-Ансар.

За його словами, заручників повернуть Ізраїлю в рамках двох додаткових днів тимчасового припинення вогню. У цій ситуації Катар виконує роль посередника. Він зазначив, що не має інформації про те, скільки заручників ще залишаються в руках бойовиків ХАМАС у секторі Гази.

Перші чотири дні реалізації домовленості щодо обміну полоненими, який розпочався в суботу, 24 листопада, призвів до звільнення 69 колишніх заручників, серед яких - 50 громадян Ізраїлю.

Водночас із ізраїльських в'язниць було випущено 150 ув'язнених - як мешканців Палестини, так і арабських громадян Ізраїлю. ХАМАС відпускав жінок та дітей, а також іноземних громадян, захоплених у полон 7 жовтня 2023 року. З ізраїльських в'язниць випустили жінок та підлітків до 19 років, яких заарештували за злочини у сфері безпеки. При цьому жодного засудженого за вбивство серед них не було.

В Ізраїлі заявили, що після чотирьох етапів угоди з обміну у полоні терористів ХАМАС перебувають ще дев'ять дітей і підлітків до 18 років. У списку заручників наразі є до 170 осіб.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, бойовики угруповання ХАМАС пізно увечері у понеділок, 27 листопада, звільнили ще 11 бранців, захоплених ними під час нападу 7 жовтня. 

Головне