ХАМАС пропонує Ізраїлю план перемир'я на 135 днів, - Reuters

ХАМАС пропонує Ізраїлю план перемир'я на 135 днів, - Reuters

ХАМАС запропонував свій план щодо припинення вогню на 4,5 місяці у Смузі Гази у відповідь на пропозицію, надіслану минулого тижня Катаром і Єгиптом. Про це повідомляє видання Reuters.

План припинення вогню в Секторі Гази нараховує три етапи - кожен по 45 днів. Передбачається, що за цей час усіх заручників буде звільнено, Ізраїль виведе свої війська із Сектору, буде проведено обмін останків. Далі — відновлення Гази і угода про припинення війни.

Згідно з пропозицією бойовики обміняють ізраїльських заручників, яких вони захопили 7 жовтня, на палестинських полонених. Почнеться реконструкція Гази, ізраїльські війська повністю виведуться, а тіла й останки будуть обміняні.

Нагадаємо, міністерство закордонних справ рф викликало ізраїльського посла в Москві Сімону Гальперін для роз'яснень через її висловлювання щодо війни в Україні та Голокосту.

Як писали "Ми-Україна" раніше, палата представників Конгресу США відхилила законопроект республіканців, який передбачав виділення 17,6 мільярдів доларів Ізраїлю.
 

Головне