Хабар у кавовому стаканчику за незаконне вивезення $40 тисяч: у Києві затримали посадовця митної служби

Хабар у кавовому стаканчику за незаконне вивезення $40 тисяч: у Києві затримали посадовця митної служби

Співробітники Національної поліції затримали у Києві на хабарі заступника Директора Департаменту - начальника відділу Державної митної служби. Про це інформує пресцентр НПУ.

За даними правоохоронців, посадовець за 2 000 доларів сприяв проходженню митного контролю через так званий "зелений коридор".

Під час затримання у співробітника Державної митної служби виявили гроші, які він намагався заховати у кавовому паперовому стакані. 

"8 листопада у Києві правоохоронці затримали заступника Директора Департаменту - начальника відділу Державної митної служби у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. З місця затримання вилучили 2000 доларів США, які фігурант отримав в кавовому паперовому стакані", - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що затриманий допомагав своїм "клієнтам" не лише безперешкодно проходити митний контроль, але і сприяв вивезенню коштів без декларування, що є порушенням українського законодавства. 

"За свою послугу брав 2000 доларів США неправомірної вигоди. За вказану суму посадовець обіцяв допомогти особі з вивезенням через так званий "зелений коридор" незадекларованих 40 000 доларів США", - зазначили у Нацполіції.

Посадовцю після затримання оголосили підозру відповідно до ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. 

Крім того співробітники поліції намагаються встановити інших посадовців, що можуть бути причетні до цієї схеми.

Знімок екрана 2023-11-09 о 11.19.42.png (1.70 MB)

Знімок екрана 2023-11-09 о 11.19.50.png (3.43 MB)

Як повідомляли "Ми-Україна", спеціалісти у галузі кібербезпеки, що працюють в Службі безпеки, виявили корупційну схему в Північному міжобласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету.

Головне