Керівників навчального центру Нацгвардії незаконно нараховував собі "бойові" премії: йому оголосили підозру

Керівників навчального центру Нацгвардії незаконно нараховував собі

Керівника одного з навчальних центрів підготовки підрозділів Національної гвардії викрили на корупції. Про це повідомили у пресцентрі Служби безпеки України.

"Військова контррозвідка Служби безпеки спільно з ДБР та за сприяння нового керівництва Національної гвардії ліквідували корупційну схему в одному з навчальних центрів підготовки підрозділів Національної гвардії", - йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, посадовці незаконно нараховували собі та своїм підлеглим щомісячну доплату у розмірі 100 тисяч гривень, яка передбачена за безпосередню участь у бойових діях проти російських окупантів. Однак учасники оборудки не перебували в районах боєзіткнень та не виконували ніяких завдань на передовій.

"Таким чином з вересня по грудень 2022 року фігуранти незаконно "преміювали" себе на загальну суму майже 1 млн бюджетних гривень", - наголосили в СБУ.

Слідство встановило, що до організації "схеми" причетний керівник навчального центру Нацгвардії. Саме він підписував рапорти щодо нарахування виплат. Також до "схеми" причетні троє старших офіцерів. 

В СБУ є підтвердження завдання посадовцями збитків державному бюджету. Керівнику навчального центру Національної гвардії вже повідомили про підозру за ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби). Також оголошено підозри і трьом його підлеглим відповідно до ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів. Зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляли "Ми-Україна", на Закарпатті начальник одного з підрозділів районного військкомату, який виявився уродженцем росії, змушував військовослужбовців будувати йому будинок.

Головне