Євросоюз ухвалив 115 млн євро допомоги для південно-східної Європи

Євросоюз ухвалив 115 млн євро допомоги для південно-східної Європи

Євросоюз ухвалив 115 мільйонів євро допомоги для південно-східної Європи. 

Значна частина цієї суми буде спрямована на вирішення проблем, які виникли через російське вторгнення в Україну. Втім, частково гроші підуть і на фінансування гуманітарних проєктів у регіоні Західних Балкан та Кавказу.

"Оскільки за наявними оцінками близько 300 мільйонів людей потребують гуманітарної допомоги у 2024 році, ЄС знову збільшив зобов’язання з підтримки найбільш уразливого населення в усьому світі. Єврокомісія ухвалила початковий гуманітарний бюджет цього року в обсязі понад 1,8 мільярда євро", - йдеться на сайті Єврокомісії.

Нагадаємо, Європейський союз у межах нового пакета санкцій хоче ввести обмеження проти китайських компаній за їхню допомогу росії. Про це повідомила Bloomberg.

За інформацією Bloomberg, мова йде про технологічні та електронні компанії, які звинувачуються у сприянні розвитку російської оборонки. Якщо ці обмеження запровадять, ці фірми не зможуть торгувати з європейськими компаніями в рамках боротьби з російською агресією.

Як писали "Ми-Україна" раніше, рада Євросоюзу 12 лютого прийняла рішення і постанову, які роз'яснюють зобов'язання центральних депозитаріїв цінних паперів, що володіють замороженими активами і резервами Центрального банку росії. Про це повідомили на сайті Ради ЄС.

Головне