Європарламент закликав позбавити Угорщину права голосу

Європарламент закликав позбавити Угорщину права голосу

Євродепутати обговорили позачерговий саміт, який відбудеться, 1 лютого та закликали лідерів країн ЄС до позбавлення Угорщини права голосу. Про це повідомила пресслужба Європейського парламенту.

Європейський парламент підтримав резолюцію, яка засудила "навмисні, безперервні та систематичні зусилля угорського уряду, спрямовані на підрив основоположних цінностей ЄС". Цю резолюцію підтримали 345 депутатів.

Рішення також засуджує Орбана за те, що у грудні 2023 року він наклав вето на надання більшої фінансової допомоги Україні від Євросоюзу. Окрім цього, Європейський парламент закликав Раду ЄС активувати сьому статтю, яка може призвести до втрати голосу Угорщини в Євросоюзі.

"Також наголосила на необхідності перегляду бюджету ЄС, щоб забезпечити продовження значної та сталої підтримки України", - пише пресслужба.

Нагадаємо, протягом минулої доби, 17 січня, українські військові ліквідували 45 окупантів на лівому березі України, знищили чотири танки, 13 гармат. Про це повідомляють Сил оборони півдня.

Як писали "Ми-Україна" раніше, північноатлантичний Альянс проведе військові навчання Steadfast Defender 2024, це стане найбільшими за останні десятки років. Про це повідомляє видання Reuters.

Під час навчань війська відпрацюють перекидання сил із Північної Америки через Атлантику в Європу до східних кордонів.

Головне