Єменські хусити заявили, що і надалі топитимуть британські кораблі

Єменські хусити заявили, що і надалі топитимуть британські кораблі

Єменські хусити, яких підтримує іранський режим, після затоплення британського судна Rubymar заявили, що продовжуватимуть атакувати британські кораблі в Аденській затоці, пише Reuters.

"Ємен продовжить топити британські кораблі. Також до британського рахунку будуть додані будь-які наслідки або інші збитки", - заявив представник хуситів Хусейн аль-Еззі.

Водночас він назвав Британію "державою-ізгоєм, яка атакує Ємен і співпрацює з Америкою у спонсоруванні триваючих злочинів проти мирного населення в Газі".

Як відомо, хусити з середини листопада минулого року почали використовувати безпілотники та ракети для атак міжнародних комерційних суден. При цьому вони заявляли, що діють на знак солідарності з палестинцями проти військових дій Ізраїлю в Газі. Їхні атаки в Червоному морі порушили глобальне судноплавство.

У відповідь на такі дії хуситів США та Велика Британія у січні почали завдавати ударів по їхніх об’єктах у Ємені.

Як повідомляли "Ми-Україна", німецький фрегат F-124 Gessen, який дислокується у Червоному морі в межах місії ЄС із захисту цивільного судноплавства, 27 лютого вперше відбив ракетну атаку з боку єменських хуситів.

Головне