Єменські хусити атакували танкер із російською нафтою

Єменські хусити атакували танкер із російською нафтою

Єменські хусити у Червоному морі атакували нафтовий танкер Marlin Luanda, належний компанії Trafigura. Це викликало пожежу на його борту. Інцидент стався у п'ятницю, 26 січня. Військові кораблі були відправлені на допомогу.

Компанія підтвердила цю інформацію на своєму сайті.

Напад трапився в Аденській затоці після того, як танкер перетнув Червоне море. За даними Bloomberg, на борту була нафта російського походження.

Єменські хусити заявили, що вони стояли за атакою на Marlin Luanda. Це може стурбувати Москву, оскільки значні обсяги російської нафти проходять через цей регіон, щоб потрапити до азіатських покупців.

За даними аналітичної компанії Kpler, нафту було перевезено через Лаконську затоку на півдні Греції шляхом перевантаження з одного судна на інше. Цей район відіграє важливу роль у доставці російської нафти на світовий ринок і сприяє тіньовим угодам, окрім постачань у рамках цінових лімітів.

Цей випадок розкриває, як Trafigura, одна з найбільших у світі компаній з торгівлі сировинними товарами, використовує непрозорі методи для експорту російської нафти, навіть у часи повномасштабної війни проти України.

"Той факт, що компанія отримала вантаж через перевалку з корабля на судно біля берегів Греції, проливає світло на те, як одна з найбільших у світі компаній з торгівлі сировинними товарами вдається до непрозорих методів, продовжуючи сприяти експорту нафтопродуктів з росії, тоді як війна в Україні все ще вирує", – пише видання.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, США вперше за 15 років розмістять ядерну зброю в Великій Британії.

Головне