Якщо є активність, то має бути протидія: Ігнат про посилення патрулювання Польщею кордону

Якщо є активність, то має бути протидія: Ігнат про посилення патрулювання Польщею кордону

Варшава заявила, що її військова авіація посилено патрулюватиме східний кордон щонайменше до 5 травня. Речник Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат заявив, що це логічні дії країни у відповідь на активність ворога поблизу її кордонів.

Він також нагадав, що Польща має спільні ділянки кордонів з росією та Білоруссю. Так, зокрема, у Калінінградській області рф базується російська авіація.

"Нині я не маю даних про те, що є велика активність (авіації - ред.), взагалі карта фактично чиста від повітряних цілей по всій території країни, навіть на окупованій території. Можливо, зараз це пов'язано з погодними умовами, російська авіація може бути будь-де, нічого дивно в цьому немає. Коли є якась активність по той бік кордону, то має бути протидія. Не вперше вже під час час ракетних атак Польське військо підіймає в небо винищувачі, щоб захистити власні кордони. Якщо є якась активність, треба відповідати ворогу. Для поляків, безумовно, росія є таким самим ворогом, яким вона є і для нас", - зазначив Ігнат в ефірі марафону "Єдині новини".

Нагадаємо, напередодні Оперативне командування ЗС Польщі заявило, що на території країни з 5 лютого по 5 травня цього року буде діяти навігаційне попередження для користувачів повітряного простору через безпекову ситуацію на східному кордоні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, торік у квітні Польща розпочала будівництво електронного бар'єра на межі з Калінінградською областю росії для кращого контролю за ситуацією на кордоні. Електронний бар'єр, тобто система камер і датчиків руху, охоронятиме 199 км кордону. Його радіус дії охоплюватиме весь сухопутний кордон з росією , за винятком ділянки Віслинської коси, де вже кілька років кордон охороняється радіоелектронними засобами.

Головне