Ізраїль озвучив кількість загиблих бранців, утримуваних ХАМАС

Ізраїль озвучив кількість загиблих бранців, утримуваних ХАМАС

Ізраїль вважає, що третина заручників, яких захопили 7 жовтня бойовики ХАМАС мертві. Про це пише Reuters.

За даними ізраїльського уряду, оприлюдненими 4 червня, більше третини заручників, які залишаються в Секторі Гази, ймовірно, загинули. Ці відомості були оприлюднені на тлі зусиль США прискорити визволення бранців у рамках пропозиції щодо припинення війни між Ізраїлем та палестинським ісламістським угрупованням.

Під час нападу ХАМАС на прикордоння Ізраїлю 7 жовтня, який і спровокував війну, бойовики захопили близько 250 осіб. Багатьох з них було звільнено в результаті листопадового перемир'я, частину - повернуто ізраїльськими військами живими або мертвими.

За офіційними даними уряду, 120 осіб досі перебувають у полоні. 43 з них ізраїльські офіційні особи заочно оголосили мертвими на основі різних джерел інформації, включаючи дані розвідки, записи камер спостереження, відео очевидців та судово-медичні експертизи. Деякі чиновники приватно припускають, що кількість загиблих може бути більшою.

ХАМАС, який на початку війни погрожував стратити заручників у відповідь на авіаудари Ізраїлю, згодом заявив, що саме ці атаки призвели до загибелі бранців. Ізраїль не виключає цього у всіх випадках, але стверджує, що на деяких знайдених тілах заручників є сліди страти.

Як відомо, напередодні, 3 червня, до списку загиблих бранців додалося ще четверо осіб.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на тлі війни, яку Ізраїль веде проти Хамас у Секторі Гази, Мальдіви оголосили про заборону в'їзду в країну для власників ізраїльських паспортів.

 

Головне