Із Херсонщини евакуювали ще понад 90 дітей

Із Херсонщини евакуювали ще понад 90 дітей

Понад 90 дітей з Херсонської області були евакуйовані з-під обстрілів. Вдалося переконати 38 дорослих, і разом з ними евакуюється 91 дитина.

Про це повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

За його словами, евакуація триває. У середу, 15 листопада, мешканці правобережжя направились до безпечних місць.

Прокудін відмітив, що вдалося переконати 38 дорослих, і разом з ними евакуюється 91 дитина. Він додав, що всіх вже чекає житло в Яремчі та Коростені, люди забезпечені харчуванням та всіма державними виплатами.

Прокудін закликав звертатися з питаннями щодо евакуації до обласного контакт-центру за номером 0800 101 102. Крім того, начальник ОВА підкреслив, що ця евакуація стала можливою завдяки спільним зусиллям Херсонської ОВА, Херсонської МВА та волонтерів організації Save Ukraine.

Нагадаємо, 10 листопада, в Україну повернули двох дітей, які раніше знаходились у тимчасово окупованому Криму.

Єгор і Валерія, які народилися в Криму у 2009 і 2015 роках відповідно, опинилися під опікою своєї бабусі після того, як їхній батько помер і мати була позбавлена батьківських прав.

Ці діти народились в Криму і залишилися під опікою бабусі через смерть батька та позбавлення матері батьківських прав.

"Молодша онука не є кровною родичкою бабусі, оформлення відповідних документів тривало певний час, що не дозволяло раніше виїхати з окупованого Криму", - додав голова Офісу Президента Андрій Єрмак.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Харківщині двох колаборантів засудили до 6 років в'язниці.

Головне