Іспанія передасть Україні ще 19 танків Leopard 2

Іспанія передасть Україні ще 19 танків Leopard 2

Уряд Іспанії готується передати Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійдуть, зокрема, 19 бойових танків Leopard 2A4. Про це повідомляє видання La Vanguardia.

Постачання буде здійснене двома партіями: десять бойових танків до кінця червня і ще дев'ять – у вересні.

19 березня це рішення ухвалив голова іспанського уряду Педро Санчес після зустрічі з представниками компаній іспанського оборонного сектору.

Під час зустрічі Санчес підтвердив рішуче засудження урядом агресії росії проти України. І саме в цьому контексті відбуватиметься нова поставка. 

Leopard – це танк, який виробляють німецькі концерни Rheinmetall та Krauss-Maffei Wegmann. Він суттєво переважає російські зразки. Достатня кількість цієї техніки здатна змінити ситуацію не лише на полі бою, а й взагалі у війні. Такий танк – наймасованіший танк у Європі, який логістично найпростіше відправляти до України. Цей танк найпростіше обслуговувати, ремонтувати, забезпечувати запчастинами, інструментами, боєприпасами.

Нагадаємо, Україна розраховує отримати першу партію артилерійських боєприпасів за чеською ініціативою вже у квітні. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телемарафону.

Як зазначив голова уряду, під час Ради асоціації ЄС-Україна у Брюсселі обговорювалося питання пошуку додаткових ресурсів до коштів, які наразі збирає Чехія в рамках закупівлі озброєння нашій державі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в ніч на 21 березня окупанти здійснили масовану повітряну атаку на Україну. Більшість з ракет повернули на Київ. Про це повідомив міський голова Віталій Кличко.

У столиці та області працювала ППО.

Головне