Іранські ракети Fateh-110 та Zolfaghar: Повітряні сили відповіли, чи є в України чим їх збивати

Іранські ракети Fateh-110 та Zolfaghar: Повітряні сили відповіли, чи є в України чим їх збивати

У Північноатлантичному альянсі знову заговорили про наміри Москви домовитися з Тегераном стосовно отримання агресором балістичних ракет іранського виробництва. Чи має України системи ППО, здатні протидіяти ракетам Fateh-110 та Zolfaghar в ефірі марафону "Єдині новини" розповів речник командування Повітряних сил ЗС України Ілля Євлаш.

Він наголосив на тому, що інформація про потенційну передачу ракетного озброєння з Ірану в рф гуляє в інфопросторі вже давно, проте українська розвідка цього не підтверджувала. 

"Водночас виключати таку можливість ми також не можемо. Мова йде про ракети Fateh-110 та Zolfaghar, дальністю 300 та 600 км відповідно. Це балістичні ракети. Балістика - це досить складна зброя для збиття, оскільки вона летить як камінь, який кинули. З ними боротися досить непросто, але у нас є засоби які вже продемонстрували свою успішність. Однак, звісно, нам необхідно білше систем для того, щоб боротися з великою кількістю ракет, в тому числі балістичних", - зазначив він. 

За словами Євлаша, з іранської балістикою можуть впоратися системи ППО Patriot. Вони вже зарекомендували себе як одні з найкращих, збиваючи в тому числі "Кинджали", "Циркони" та "Іскандери-М". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відомо про ракету "Циркон", якою ймовірно вдарили по Києву

Як писав "Ми-Україна" раніше, російська армія у ніч на 5 квітня атакувала українські мирні населені пункти 13 баражуючими боєприпасами типу Shahed, двома зенітними керованими ракетами С-300 і трьома балістичними ракетами "Іскандер-М". 

Головне