Ігнат розповів, як Повітряні сили відбирали пілотів для навчання на F-16

Ігнат розповів, як Повітряні сили відбирали пілотів для навчання на F-16

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповів, як проходив відбір українських пілотів для навчання на сучасних винищувачах F-16. За його словами, спочатку відбулось тестування.

Про це він зазначив в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна". Як зазначив речник, кандидатів обирали методом тестування. Також враховувалась бойова підготовка та низка інших критеріїв.

"Навчатися поїхали пілоти, які склали відповідні тести. Одними з критеріїв відбору пілотів є бойова підготовка, бойовий досвід, навченість, ну і знання англійської мови, щоб швидко засвоювати матеріал", - пояснив Юрій Ігнат.

Крім того, він зазначив, що наразі навчання тривають згідно з планом та графіків. Таким чином зараз пілоти опановують винищувачі безпосередньо в повітрі.

"Потрібно розуміти, що наші пілоти стикнуться в Україні із викликами, з якими, можливо, навіть інструктори не надто стикались у своїй професійній діяльності. А це - перехоплення таких цілей, як "шахеди", крилаті ракети. Цього всього ще можна вчитися безпосередньо там, із західними інструкторами", - підкреслив речник.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Варшава заявила, що її військова авіація посилено патрулюватиме східний кордон щонайменше до 5 травня. Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що це логічні дії країни у відповідь на активність ворога поблизу її кордонів. Він нагадав, що Польща має спільні ділянки кордонів з росією та Білоруссю. 

Головне