ГУР: Публічну страту людей у Москві варто розуміти як погрозу Путіна

ГУР: Публічну страту людей у Москві варто розуміти як погрозу Путіна

Публічна страта людей у Москві, яка сталася ввечері 22 березня у концертному центрі "Крокус Сіті Холл", це погроза російського диктатора Володимира Путіна про розширення війни. Про це заявили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

"Теракт у москві - спланована і свідома провокація російських спецслужб за вказівкою Путіна. Її мета - виправдання ще більш жорстких ударів по Україні та тотальної мобілізації на росії. 

Публічну страту людей у Москві варто розуміти як погрозу Путіна ще більшою ескалацією та розширення війни", - зазначили у ГУР МО.

Водночас в українській розвідці нагадали, що у російського диктатора є великий досвід організації таких терактів, зокрема підрив житлових будинків. Таким чином Путін намагається посилити свою владу. 

"Як і тоді, сьогоднішня акція залякування росіян стане приводом до максимального "закручування гайок" на самій росії", - переконані у ГУР.

У Головному управлінні розвідки вважають, що Кремль спробує звинуватити у стрілянині в Підмосков’ї Україну, аби посилити удари по цивільній інфраструктурі та вбивства цивільних українців.

"Сьогоднішній удар по цивільній інфраструктурі України - це ще одна ланка в ескалації, ініційованій Путіним. Путін неодноразово намагався залякати Захід в тому числі застосуванням ядерної зброї. Тож цей теракт може використати як ще одну "підставу" для посилення агресії", - йдеться у повідомленні.

Крім того у ГУР висловили переконання, що розстріл у "Крокус Сіті Холл" організований спецслужбами рф.

"Безперешкодне пересування групи бойовиків з автоматами центром Москви, як і маса інших беззаперечних доказів, свідчать про те, що розстріл в "Крокус Сіті Холл" був організований російськими спецслужбами", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляли "Ми-Україна", радник керівника ОПУ Михайло Подоляк заявив, що Україна не причетна до теракту у Підмосковʼї, який стався ввечері 22 березня.

Головне