Голову Верховного суду Князєва відсторонили від правосуддя

Голову Верховного суду Князєва відсторонили від правосуддя

Вища рада правосуддя відсторонила суддю Верховного суду Всеволода Князєва від здійснення правосуддя до 6 квітня 2024 року. Про це повідомляє пресслужба органу.

Рішення підтримали всі присутні 14 членів органу.

Головною причиною стало притягнення його до кримінальної відповідальності.

"Вища рада правосуддя вирішила: клопотання заступника генерального прокурора-керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка – задовольнити. Тимчасово до 6 квітня 2024 року відсторонити суддю Верховного суду Всеволода Князєва від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності", – оголосив голова ВРП Григорій Усик.

Нагадаємо, росія розблокувала частину північнокорейських активів, заморожених за рішенням ООН в одному з російських банків. Про це повідомляє видання The New York Times.

За інформацією джерел видання, це 9 мільйонів доларів із 30 мільйонів доларів заморожених через санкції ООН північнокорейських активів. Ці гроші КНДР використає для придбання сирої нафти.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Велика Британія має спроможності відбити напад росії, якщо агресор на це наважиться. На цьому наголосив британський прем'єр Ріші Сунак, пише The Telegraph. 

На питання, чи зможе країна себе захистити "належним чином" у разі якщо росія розверне зброю у її бік, він відповів ствердно.

Головне