Голову Пентагону Остіна знову госпіталізують: що сталося

Голову Пентагону Остіна знову госпіталізують: що сталося

Голова Пентагону США Ллойд Остін знову пройде медичну процедуру та буде госпіталізований через проблему з сечовим міхуром.

Про це повідомив прессекретар Пентагону генерал-майор Пет Райдер.

У Міністерстві оборони США уточнили, що Остіну проведуть заплановану, факультативну та мінімально інвазивну подальшу нехірургічну процедуру у Національному військово-медичному центрі Волтера Ріда.

Як і під час попередньої госпіталізації Остіна, його обов'язки тимчасово виконуватиме заступниця Кетлін Хікс.

"Міністр визначив, що тимчасово не зможе виконувати свої функції та обов'язки під час процедури, тому заступник міністра оборони Кетлін Хікс візьме на себе його обов'язки", - зазначили в Пентагоні.

У Міноборони США також нагадали, що проблема сечового міхура у міністра не пов'язана з його діагнозом рак.

У Пентагоні додали, що Білий дім та Конгрес вже були поінформовані про нинішню госпіталізацію глави Міноборони.

Нагадаємо, у грудні в міністра оборони США Ллойда Остіна діагностували рак простати, і 22 числа він переніс лікування цього захворювання. 1 січня його знову госпіталізували через сильний біль у животі, викликаний ускладненнями після операції. Первинне обстеження виявило інфекцію сечовивідних шляхів. Госпіталізація Остіна протягом кількох днів трималася в секреті, що викликало обурення серед деяких законодавців.

Міністр провів у лікарні два тижні, після чого ще два тижні працював удома. Під час першої госпіталізації 1 лютого він визнав, що його дії щодо діагнозу та госпіталізації були помилковими. Остін заявив, що повинен був повідомити президента про свій діагноз і вибачився перед своїми колегами та американським народом.

12 лютого голова Пентагону Ллойд Остін знову опинився на лікарняному ліжку.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, окупанти 342 рази вдарили по населених пунктах Запорізької області.

Головне