У голови Пентагону Остіна виявили рак

У голови Пентагону Остіна виявили рак

У міністра оборони США Ллойда Остіна було виявлено рак простати ще на початку грудня 2023 року. Через ускладнення після операції його терміново госпіталізувати.

Про це повідомляє Національний військово-медичний центр імені Волтера Ріда, передає CNN.

За даними лікарів, захворювання раком простати в Остіна було виявлено на початку грудня 2023 року. На 22 грудня йому була проведена операція під наркозом, що включала "мінімально інвазивну хірургічну процедуру" під назвою простатектомія для боротьби з раком.

"Під час цієї процедури він був під загальним наркозом. Міністр Остін успішно відновився після операції і повернувся додому наступного ранку. Рак передміхурової залози було виявлено на ранній стадії, і прогноз його стану вважається відмінним", - йдеться у дописі.

Але вже 1 січня Остіна знову госпіталізували з сильним болем у животі, який виник внаслідок ускладнень після операції. Первинне обстеження показало інфекцію сечовивідних шляхів.

Лікарі додали, що міністр Остін під час перебування в лікарні "не втратив свідомість і не переносив загального наркозу".

Щодо питання, чому Остін не повідомив про свій діагноз раку передміхурової залози, представник Пентагону, генерал-майор Пет Райдер, відзначив, що це питання "глибоко особисте".

Важливо відзначити, що Остін є ключовою постачальною фігурою допомоги, яку США може надати Україні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, мовний омбудсмен оштрафував таксиста, який відмовився обслуговувати державною мовою.

Головне