Глава МЗС Великої Британії підтримав конфіскацію активів рф на користь України

Глава МЗС Великої Британії підтримав конфіскацію активів рф на користь України

Глава МЗС Великої Британії підтримав конфіскацію активів рф на користь України. Про це повідомило видання Sky News.

Девід Кемерон заявив, що це буде "авансом у питанні репарацій". За словами міністра, він розглянув усі аргументи щодо конфіскації активів і не побачив нічого, що б могло його переконати в тому, що це погана ідея.

"Замість того щоб просто заморожувати російські активи, давайте візьмемо їх, витратимо на відновлення України, і це, якщо хочете, буде авансом у рахунок репарацій, які Росія якось повинна буде виплатити за незаконне вторгнення, яке вона почала", - наголосив Кемерон.

За словами міністра, він розглянув усі аргументи щодо конфіскації активів і не побачив нічого, "що б могло його переконати в тому, що це погана ідея".

Наостанок він закликав США затвердити нове фінансування допомоги Україні після того, як республіканці відмовилися підтримувати відповідний законопроект у Сенаті.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки та Велика Британія запровадили нові санкції проти росії. Під обмеження потрапили пов'язані з російською фсб особи. Про це повідомили у Міністерстві фінансів США.

"Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США у координації зі Сполученим Королівством внесло до списку двох осіб, пов'язаних із групою сучасної постійної загрози, яку спонсорує федеральна служба безпеки росії", - йдеться у повідомленні.

Як писали "Ми-Україна" рнаніше, Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки запровадило нові антиросійські санкції. Обмеження стосуються мережі, яка допомагала рф купувати електроніку військового призначення.

 

Головне