Глава МЗС Словаччини не вірить в завершення війни в Україні на полі бою

Глава МЗС Словаччини не вірить в завершення війни в Україні на полі бою

Військового вирішення війни рф проти України не існує, а тому потрібно займатися політико-дипломатичним врегулюванням.
Про це заявив міністр закордонних справ Словаччини Юрай Бланар на пресконференції у Празі у понеділок після зустрічі зі своїм чеським колегою Яном Ліпавським.

"Затягування конфлікту не призведе до його вирішення. Безглузді вбивства повинні бути припинені", - заявив він.

За словами міністра, наразі необхідні політичні дискусії та мирні ініціативи, "незалежно від того, звідки вони виходять".

У цьому контексті Бланар підтвердив вже задекларований намір Словаччини більше не надсилати зброю в Україну. За його словами, в країні вже й не залишилося нічого, що можна було б передати, і країна має дбати й про власну безпеку.

Як писали "Ми-Україна" раніше, глава зовнішньополітичного відомства Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, що потрібно зберігати єдність у підтримці України, бо якщо вона програє - Європа теж.

Про це він заявив під час виступу перед послами ЄС. За його словами, Європі необхідно зберігати одностайність та єдність у підтримці України.

Боррель зазначив, що саме Євросоюз надає Україні найбільшу підтримку, адже згідно з цифрами, це не Сполучені Штати. Те, що є неприйнятним для українців у вимірі людських втрат, є прийнятним для росіян у короткостроковій перспективі, наголосив європейський посадовець.

Головне