Гетманцев назвав три головні напрямки та події Давосу-2024 для України

Гетманцев назвав три головні напрямки та події Давосу-2024 для України

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики України Данило Гетманцев назвав три головні напрямки та події Всесвітнього економічного форуму в Давосі для України.

Про це повідомив Інтерфакс-Україна. Як зазначається, темою цьогорічних зборів, які триватимуть до кінця тижня, це "відбудова довіри".

За словами Гетманцева, обговорення в Давосі буде сконцентровано навколо посилення безпеки і взаємодії у світі, зростання та робочі місця в ері майбутнього, штучний інтелект як двигун розвитку, довгострокові стратегії для клімату, природи та енергоресурсів.

Проте для України буде три головні напрямки та події. Перша подія вже відбулась. Йдеться про четверту зустріч радників лідерів країн з питань національної безпеки та продовження обговорення Формули миру. Участь взяли понад 80 держав та міжнародних організацій.

"Ми повинні витратити стільки часу, скільки потрібно, але вийти у кінцевому випадку на рішення, яке забезпечить стійкий, непохитний мир на десятиліття, створити нову архітектуру міжнародної безпеки у Європі і світі, яка дозволить убезпечитись від ефекту відкладеної на декілька років війни", - йдеться в дописі.

Друга подія - конфіскація і передання Україні заморожених активів росії, які становлять понад 300 млрд доларів. У цій темі вже є деякий прогрес, тож ймовірно, Україна почує про нові інструменти та рішення на найближчому саміті країн "Великої сімки" (G7).

Третій захід це майбутнє відновлення України. Це питання стосується як інвестицій, побудови сучасних шкіл, лікарень, атомних енергоблоків, розширення інструментів страхування воєнних ризиків, торги з Україною.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, під час четвертої зустрічі між Швейцарією та Україною в Давосі, співголови радників з національної безпеки та зовнішньої політики погодили спільне прескомюніке.

Головне