ГУР: Диверсанти підірвали два літаки та гелікоптер у Підмосковʼї

ГУР: Диверсанти підірвали два літаки та гелікоптер у Підмосковʼї

Диверсанти у понеділок, 18 вересня, підірвали два літаки та гелікоптер на аеродромі Чкаловський у Підмосковʼї в росії.

Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України в Telegram-каналі. Як зазначається, літаки та гелікоптер суттєво пошкоджені.

У розвідці зазначили, що подія викликала неабияку істерику у вищих військових коридорах – на аеродромі базуються урядові літаки, так звані літаки судного дня. Вони призначені для евакуації найвищого керівництва. Також там перебувають спеціальні літаки-розвідники.

"Невідомими особами на аеродромі, який ретельно охороняється, було закладено вибухівку та підірвано літаки АН-148 та ІЛ-20 (обидва відносяться до 354 авіаполку спеціального призначення), а також вертоліт МІ-28Н, який до цього активно залучався до збиття ударних дронів над Московською областю", – йдеться в повідомленні ГУР.

При цьому, ймовірно, пошкодження літаків не дозволять розраховувати на їх швидке відновлення. У гелікоптера вибухом пошкоджено хвостову частину. Ще один АН-148, який перебував поруч з іншими на стоянці, отримав незначні ушкодження.

Наразі росіяни намагаються знайти цих диверсантів. Вони обмежили поширення в місцевих ЗМІ інформації про подію.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у росії тривають мобілізаційні заходи. Кожного місяця рф набирає близько 20 тис. окупантів у своє військо, розповів представник ГУР МО України Андрій Юсов. Наразі в бій вводяться ті підрозділи, введення яких планувалось на пізню осінь або зиму, тобто втрати окупантів справді великі.

Головне