Галущенко підтвердив першу атаку рф на енергооб'єкт цієї осені

Галущенко підтвердив першу атаку рф на енергооб'єкт цієї осені

Російська армія вранці 21 вересня вперше за останні пів року атакувала український енергетичний об'єкт. Йдеться про об'єкт на заході країни, уточнив в ефірі "Ми-Україна" голова Міненерго Герман Галущенко.

"Наразі все працює стабільно, щоб не деталізувати пошкодження", - зазначив він.

Міністр розповів, що в Україні ремонтна кампанія енергетичної інфраструктури вже на фінішній прямій та додав, що вона дійсно була "найскладніша" в історії держави. До старту опалюваного сезону енергосистема буде готова повністю., як з точки зору генерації, так і - з передачі електроенергії.

Галущенко наголосив, що на сьогодні важко цінити масштаби майбутніх ударів, "будемо це робити по ходу атак"

За даними "Укренерго", внаслідок ранкової масованої ракетної атаки були зафіксовані пошкодження окремих об'єктів в західному та центральному регіонах. У зв'язку з ворожим ударом було частково знеструмлено споживачів в Рівненській та Житомирській областях.

"Також під час атаки зазнали пошкоджень мережі обленерго в Дніпропетровській, Київській, Харківській областях. Аварійно-відновлювальні роботи почались одразу після відбою тривоги", - йдеться у повідомленні.

В цілому по Україні станом на 21 вересня через бойові дії та з інших причин без світла залишається населення 398 населених пунктів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російська армія під час ранкового масованого удару вгатила ракетами по Рівному. Зафіксовано “прильоти” в цивільну та енергетичну інфраструктуру, розповіли в ОВА. Зокрема постраждало СТО і п’ять автівок, які знаходилися на її території. Обійшлося без травмованих та загиблих.

Головне