G7 попередила Іран про "значні заходи" у разі передачі Москві балістики

G7 попередила Іран про

Міжнародний клуб урядів семи високорозвинених країн світу (G7) офіційно попередив Іран про наслідки, якщо той наважиться передати росії балістичне озброєння для ведення бойових дій в Україні. 

"Якщо Іран надаватиме росії балістичні ракети або пов'язані з ними технології, ми готові відповісти швидко і скоординовано, включаючи нові та значні заходи проти Ірану", - цитує заяву лідерів "Великої сімки" Reuters.

Водночас у документі не зазначається, чи Москва вже отримувала ракети такого типу типу від Тегерану, чи тільки вивчає таку можливість.

"Ми дуже стурбовані повідомленнями про те, що Іран розглядає можливість передачі балістичних ракет і пов'язаних з ними технологій", - йдеться у заяві.

Лідери Групи Семи застерегли Іран від таких дій, оскільки такий крок лише підсилить "регіональну дестабілізацію" та сприятиме істотній "матеріальній ескалації його підтримки війни рф в Україні". Вони також нагадали, що іранський режим вже забезпечив російський ударними безпілотниками.

Між тим, за даними джерел видання, ще минулого місяця іранська сторона передала партнеру значну кількість балістичних ракети класу "земля-земля".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іранська балістика - це новий виклик для України та сигнал для наших партнерів, - Ігнат

Як писав "Ми-Україна" раніше, у лютому Постійне представництво Ірану при ООН заперечило повідомлення ЗМІ про постачання балістичних ракет для російської федерації. У іранському відомстві заявили, що повідомлення про відправлення таких боєприпасів до країни-агресорки є "необґрунтованими".

 

 

Головне