G7 неухильно підтримуватиме Україну попри загострення на Близькому Сході, - МЗС Японії

G7 неухильно підтримуватиме Україну попри загострення на Близькому Сході, - МЗС Японії

Загострення конфлікту між Ізраїлем та ХАМАС жодним чином не вплине на рівень підтримки України країнами "Великої сімки".  На цьому перед стартом зустрічі G7 наголосила очільниця МЗС Японії Йоко Камікава, пише Reuters.

"Наша відданість продовженню суворих санкцій проти росії і рішуча підтримка України анітрохи не похитнулася, навіть попри загострення ситуації на Близькому Сході", - сказала вона під час прес-конференції.

Зустріч міжнародного клубу G7, до складу якої входять Британія, Канада, Франція, ФРН, Італія, Японія та Сполучені Штати, відбуватиметься 7-8 листопада у Токіо. Серед ключових питань, які розглядатимуться, війна рф в Україні та протистояння Ізраїлю та ХАМАС у Секторі Гази.

"Велика сімка" знаходиться в авангарді санкцій проти рф від самого початку російського вторгнення в Україні 24 лютого 2022 року. Щоб ще більше "закрутити економічні гайки" агресору G7 домовляється про запровадження обмежувальних заходів проти російської алмазної галузі.

Нагадаємо, Євросоюз займається підготовкою 12-го пакета санкцій проти росії, який буде зосереджений на російських діамантах та міститиме додаткові заходи з протидії третіх країн оминати попередні обмеження проти агресора.  Водночас заходів проти "Росатому" там не буде. Очікується, що новий санкційний пакет буде затверджено до 15 грудня. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, якщо у війні переможе не Україна, Європі доведеться зіткнутися з активізацією популістських сил з проросійською позицією, наголосив прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку. Він задав питання: ""Чи можете уявити, скільки "двійників Путіна" ми отримаємо серед деяких європейських політиків-популістів?".

Головне