Ердоган розкритикував удари США по хуситах: "вони намагаються перетворити Червоне море на море крові"

Ердоган розкритикував удари США по хуситах:

Турецький президент Реджеп Тайїп Ердоган виступив із різкою критикою США та Великої Британії, коментуючи масований удар по хуситах в Ємені. Він назвав їхні дії "непропорційним застосуванням сили", пише Sky News.

Ердоган обвинуватив Вашингтон та Лондон у спробі "перетворити Червоне море у море крові". 

У виступі перед ЗМІ у турецькій столиці він наголосив, що деякі посадовці його уряди чули від "різних джерел", що хуситам вдається "успішно захищатись" від нападу Сполучених Штатів та Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна на Близькому Сході: хто такі хусити Ємену, чому атакують та чого прагнуть

Як відомо, сили США та Великої Британії цієї ночі завдали кілька серій ударів з повітря та моря по кількох десятках об'єктах хуситів у Ємені. Масований удар став відповіддю на регулярні напади, які бойовики скоюють на цивільні судна в Червоному морі.  Офіційний представник воєнізованого руху заявив про завдання 73 ударів та заявив, що угруповання помститься і напад не залишиться без "кари або відплати". Військово-повітряні сили США прозвітували про ураження більш як 60 цілей на 16 об'єктах хуситів у Ємені, включно зі складами БК, пусковими системами та радіолокаційними системи ППО". Американські сили використовували для атаки дозвукові крилаті ракети "Томагавк", які з кораблів, винищувачів та підводного човна. 

Нагадаємо, раніше Ердоган неодноразово критикував Ізраїль та його дії у Секторі Гази та назвав його "терористичною державою". Він заявляв, що Туреччина повинна втрутитися у конфлікт на Близькому Сході.

Як писав "Ми-Україна" раніше, хусити, які за 10 років захопили під свій контроль більшу частину Ємену, останніми місяцями атакували морські шляхи у гирлі Червоного моря, на яке припадає 15% світової морської торгівлі. .Від 19 листопада бойовики вчинили більш як два десятки нападів на кораблі, у тому числі комерційні. 

 

Головне