Ердоган вперше публічно нагадав Путіну вивести армію з Карабаху у 2025 році

Ердоган вперше публічно нагадав Путіну вивести армію з Карабаху у 2025 році

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган вперше публічно нагадав російському президенту Володимиру Путіну, що у 2025 році армія рф повинна покинути територію Нагірного Карабаху.

Про це повідомив експерт з міжнародної політики, політолог, екс-голова апарату уряду Азербайджану Раміз Юнус в інтерв'ю для "Ми-Україна".

"Президент Туреччини вперше, такого ще ніхто не говорив, сказав: "Я дуже сподіваюся, що президент Путін виконає свою частину згоди і у 2025 році покинуть територію Карабаху". Це було публічно сказано. Він додав: "Мій друг президент Азербайджану буде уважно за цим стежити". Це також було публічно сказано на днях", - повідомив він.

На думку Юнуса, це говорить про те, що йде "закулісне протистояння" у цьому питанні на місцях.

"Це протистояння ми бачимо на кордоні між арміями Азербайджану так і всередині Карабаху на тій частині, яка знаходиться у зоні миротворців", - додав він.

Ердоган підкреслив, що такі умови були описані в угоді, яку заключили Арменія та Азербайджан.

"Я вірю, що Москва буде дотримуватися укладеної угоди. Мій брат Ільхам Алієв також уважно стежить за ситуацією в регіоні", — заявив турецький президент.

Як писав "Ми-Україна" раніше, події на Кримському мосту 17 липня можуть бути спланованою росіянами провокацією. Таку озвучила керівниця прес-центру ОК “Південь” Наталія Гуменюк.

Головне