Еміне Джапарова написала заяву про відставку

Еміне Джапарова написала заяву про відставку

Постійна представниця України при міжнародних організаціях у Відні Еміне Джапарова подала заяву про звільнення з Міністерства закордонних справ.

Про це вона написала у Facebook.

"Я прийняла для себе рішення не залишатися в системі МЗС та ініціювати свою відставку. Відповідну заяву я направила на імʼя міністра Д. Кулеби", - йдеться у дописі.

Джапарова підкреслила, що події, які відбулися навколо неї та її родини, були маніпулятивними та несправедливими.

"Наразі мої зусилля спрямовані на убезпечення себе та своїх дітей… Для тих, хто знає мене та може почути: я не порушувала закон", - написала Джапарова.

Довідка.

Джапарову призначили першою заступницею Дмитра Кулеби у червні 2020 року. 22 лютого президент Володимир Зеленський своїм Указом №87/2024 призначив Еміне Джапарову постійним представником України при міжнародних організаціях у Відні.

2 квітня Кабмін звільнив Еміне Джапарову з посади заступниці голови МЗС.

9 липня у медіа з'явилася інформація, що указ президента України про призначення Еміне Джапарової постійним представником України при міжнародних організаціях у Відні було анульовано.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Володимир Зеленський у Вашингтоні зустрівся з головою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні. Сторони обговорили потреби України в ППО.

Головне