Експорт російської нафти обвалився до лютневого мінімуму

Експорт російської нафти обвалився до лютневого мінімуму

Продажі російської нафти демонструють ознаки скорочення. Як пише Bloomberg, за тиждень, що завершився 9 липня, експорт енергоносія з рф морем обвалився до 2,86 млн барелів на добу, що на мільйон барелів менше, ніж у попередні періоди.

Вказаний показник став мінімальний з лютого 2023 року. Закономірно, менші обсяги продажів вдарили по доходах Москви від експортних податків. Минулого тижня вони були на 29% меншими у порівнянні з попереднім.

Падіння головним чином зафіксовано у західних портах. Проте, як наголошує видання, цього разу з ремонтними роботами це не пов'язано, як було два тижні тому.

Видання пояснює, що падіння обсягів продажу сталося після того, як рф слідом за Саудівською Аравією оголосила про намір із серпня скоротити експорт нафти на 500 000 барелів на добу.

Як відомо, нещодавно російський Мінфін поінформував, що нафтогазові доходи країни у червні обвалилися до мінімуму з лютого. За підсумками січня-червня 2023 року доходи виявились на 47% меншими, ніж за аналогічний період рік тому.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російська федерація до липня 2023 року втратила більшу частину “тіньового” танкерного флоту, який агресорка використовувала для транспортування нафти, оминаючи санкції. Йдеться про кораблі індійської Gatik Ship Management. Тоді як у квітні компанія мала у своєму розпорядженні 42 судна, нині ця кількість скоротилась до чотирьох.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.