Експерти закликають зупинити розробку систем зі штучним інтелектом: кажуть, треба переконатися у їхній безпеці

Експерти закликають зупинити розробку систем зі штучним інтелектом: кажуть, треба переконатися у їхній безпеці

Експерти, що працюють у сфері штучного інтелекту, зокрема, мільярдер Ілона Маска та колишній співзасновник Apple Стів Возняк, закликають тимчасово призупинити роботу у цій галузі. Про це пише France24.

На думку фахівців, ці системи зі штучним інтелектом ще потребують перевірки на безпеку.

"Системи на основі штучного інтелекту з людським конкурентним інтелектом можуть становити серйозні ризики для суспільства та людства. Потужні системи на основі штучного інтелекту слід розробляти лише тоді, коли ми будемо впевнені, що їхній ефект буде позитивним, а ризики - керованими", - йдеться у листі, підпис під яким поставили тисячі людей.

Цей лист було створено після того, як стартап OpenAI показав свою нову модель GPT-4 на основі штучного інтелекту. Розробники заявили, що новинка є значно потужнішою за попередню модель, яка використовувалася для роботи чат-бота ChatGPT.

Лист оприлюднив Інститут майбутнього життя, який фінансу згаданий вище Ілон Маск. Цікаво, що Маск був одним з перших інвесторів OpenAI і навіть працював у правлінні стартапу. Більше того, компанія Tesla, якою володіє Ілон Маск, також працює над системами на основі штучного інтелекту.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Європол висловив занепокоєння щодо можливості використання ChatGPT на базі штучного інтелекту для реалізації злочинних намірів. 

Також ознайомтеся з підбіркою з 10 сервісів на основі штучного інтелекту, які допоможуть створити унікальні тексти і зображення.

Головне