Експерт пояснив, як касетні боєприпаси допомагають Силам оборони на полі бою

Експерт пояснив, як касетні боєприпаси допомагають Силам оборони на полі бою

Застосування касетних боєприпасів Збройними силами України на практиці продемонструвало, що ці снаряди є досить дієвим інструментом. Вони є ефективним засобом ураження ворожих груп піхоти, засобів ППО, РЛС, мінометних та кулеметних розрахунків, розповів в ефірі "Ми-Україна" директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defence Express Валерій Рябих.

"Касетні боєприпаси - це не панацея, однак достатньо дієвий інструмент, який ЗСУ наразі вправно використовують на полі бою. Якщо говорити про практичне використання, то звісно що ці боєприпаси для вирішення окремих завдань є більш дієвими, ніж звичайні осколково-фугасні. Зокрема, виходячи вже з практики, зараз можна побачити , що касетні боєприпаси вражають більшу площу, ніж артилерійські. Вони здатні завдати відчутних ударів по скупченнях ворожої піхоти, груп транспортних засобі та інших важливих цілях на полі бою. Якщо розглядати поточне застосування цих снарядів , то вони є ефективним засобом для придушення та знищення тактичних цілей таких як розрахунки мінометів, кулеметів, причетних артсистем, протилокаційних станцій, засобів ППО тощо", - розповів він.

Експерт наголосив, що наявність цих боєприпасів дає змогу українському війську економити більш дорогі високоточні снаряди.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков раніше заявляв, що отримані від США кластерні боєприпаси змінять правила гри в боротьбі проти рф. Застосовувати цю зброю Україна зобов’язалася поза міськими районами на нашій території. Крім того, влада буде інформувати партнерів про застосування і дію касетних боєприпасів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Запоріжжі зросла кількість жертв російського обстрілу, який було здійснено ввечері 9 серпня. За даними МВС, наразі число загиблих зросло до трьох - в лікарні померла одна з поранених.

Головне